Stichting UP4S biedt onderdak en onderwijs aan kansarme kinderen in Oeganda.

Hierdoor worden de kansen op een goede toekomst voor deze kinderen aanzienlijk vergroot. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi en haar man Frank Rus.

Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en haar beide ouders wonen er nog. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet.

In 1997 is Sylvia in Nederland komen wonen en in 2000 is ze daar getrouwd. Samen met haar echtgenoot hebben ze besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’). Dat is wat stichting UP4S wil doen: opkomen voor de kansarme kinderen van Oeganda.

Stichting UP4S heeft een christelijke basis. De stichting is opgericht vanuit de overtuiging dat je als christen een verantwoordelijkheid hebt naar je (kans)arme naaste. Op ons project in Oeganda zijn echter alle kinderen, ongeacht afkomst of geloof, welkom. Wel wordt er op onze scholen christelijk onderwijs gegeven.

Op deze website kunt u meer lezen over het werk van UP4S in Bukomansimbi, Oeganda. Sinds de oprichting van UP4S is er veel gebeurd. Wat begon met een ‘eenvoudig’ sponsorprogramma, waarbij kinderen door UP4S werden gehuisvest en ze naar de lokale dorpsschool gingen, is uitgegroeid tot een project met een basis- en een middelbare school. Hierbij krijgen in totaal ongeveer 400 kinderen onderwijs. Ongeveer twee derde van deze kinderen is bovendien intern op het project (kostschool).

Misschien bezoekt u deze website omdat u van ons werk gehoord hebt, omdat u van ons een vraag om hulp gekregen hebt, omdat u meer wilt weten over UP4S, omdat u vrijwilligerswerk of een stageadres zoekt, of gewoon omdat u hart hebt voor de kinderen van Afrika. Hoe dan ook: namens het bestuur van UP4S heten wij u hartelijk welkom.

Copyright 2011. Joomla 2.5 templates free. Website gerealiseerd door CompuTeam