UPS pagepic

Introductie Kidsgear Children's Choir

Het Oegandese koor bestaat uit een wisselend aantal kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-16 jaar. De groep is afkomstig van de basisschool Kidsgear en van de middelbare school Hoys College in Bukomansimbi, Oeganda.

Het koor (22 kinderen) is voor het eerst in 2009 naar Nederland gekomen om een tournee door ons land te maken. Ze verbleven toen zes weken in Nederland en traden op in scholen en kerken en hielden straatoptredens.

Het doel van de tournee was het bekendheid geven aan het werk van stichting Up4s, het werven van nieuwe sponsors en het inzamelen van geld. Het idee is dat de kinderen van het koor zingen en dansen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes in Oeganda. Voor een impressie, kijk bij filmpjes.

Omdat de tournee in 2009 heel succesvol was is het koor in 2011 weer naar Nederland gekomen. Het koor bestond toen uit 30 kinderen en verbleef in Nederland van 19 mei t/m 30 juni. Tijdens dit verblijf heeft het koor optredens verzorgd in kerken en op middelbare- en basisscholen. Er waren 4 Oegandese begeleiders/leerkrachten meegekomen naar Nederland. De opbrengst van de tour is gegaan naar de bouw van slaaphuizen voor de middelbare school.

In mei/juni 2013 is het koor weer naar Nederland gekomen. Deze tournee vond plaats van 7 mei tot 9 juli 2013. Het kinderkoor bestond dit keer uit 19 kinderen in de leeftijd van 9 tot 18 jaar. Daarnaast waren er drie volwassen Oegandese begeleiders aanwezig (twee docenten voor de muzikale begeleiding en één leerkracht). Eén van de hoogtepunten van de tournee was het optreden op een uitverkocht Afrikafestival in Hertme op 6 juli.

Sinds 2015 is er een volledig verjongd koor naar Nederland gekomen voor een tournee. De kinderen zitten op de basisschool (Kidsgear) en zijn tussen de 7 en 14 jaar oud.

Tour 2019

In mei tot half juli 2019 komt het koor weer naar Nederland. De (publieke) optredens van het koor op de zondagen kunt u hier vinden.

Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar plaatsen om op te treden en geld in te zamelen. Geef de Oegandese kinderen de kans om in de spotlights te staan en nodig het Kidsgear Children’s Choir uit voor een optreden!

Neem contact met ons op