UPS pagepic

Geschiedenis van Stichting UP4S

Hoe het begon bij Sylvia Mbabazi en hoe het groeide tot wat het nu is.

Wie is Sylvia Mbabazi?

In Deventer heeft Sylvia Mbabazi uit Oeganda sinds haar komst naar Nederland in 1997, een veilige en zekere toekomst gevonden. Zij woont in Deventer en is moeder van vier kinderen.

Als geboren Oegandees meisje realiseerde zij zich hoe bevoorrecht de situatie van haar eigen en vele andere Nederlandse kinderen is. Zij herinnerde zich hoe schrijnend anders de situatie van de kinderen, waaronder veel weeskinderen, in Bukomansimbi, de plaats van haar jeugd, nu nog is.

Ooit nam Sylvia zich voor: ‘Als ik ooit de mogelijkheden daarvoor krijg, dan wil ik iets goeds doen voor de kinderen van mijn land’. Sylvia zag hoe goed de mensen het hier in Nederland hebben, ook hoe goed zij het zelf hier in Nederland gekregen had. Zij zag welke kansen er hier in Nederland voor haar kinderen zijn. En dat in tegenstelling tot de kansloosheid van veel kinderen in Oeganda. Sylvia begon eerst met de financiële ‘adoptie’ van enkele kinderen. Vervolgens ontstond de gedachte: wat als ook andere mensen die het hier in Nederland zo goed hebben iets kleins over zouden hebben voor de kinderen met weinig of helemaal niets in Oeganda? Dan zouden we met z’n allen veel voor deze kansloze kinderen kunnen doen.

DonerenNeem contact op

Vrienden, bekenden en familie voelden zich aangesproken en zo kwamen er meer financiële 'adopties' en ontstond stichting UP4S (spreek uit: "up-for-us!" = "kom op voor ons!").

Sinds 2003 is UP4S een stichting met een ANBI status. Sindsdien zijn de ontwikkelingen snel gegaan. Van een ‘eenvoudig’ kindsponsorprogramma in 2003 naar een project met een eigen kleuter- en basisschool in 2006 en een middelbare school in 2010. Meer informatie hierover is te vinden bij Resultaten.