UPS pagepic

Maak kennis met...

Hier leest u iets over 2 leerlingen van onze scholen

Katabira Emmanuel

Dit is Katabire Kisaakye Emmanuel (geb. 2000), hij vertelt hieronder wat over zichzelf en over zijn toekomst. 

Hallo! Ik ben Katabira Emmanuel en ben nu 14 jaar oud. Ik zit momenteel in Senior 1, de eerste klas van Hoy’s college. Ik zit met 46 andere studenten in deze klas. Het is mijn eerste jaar op Hoy’s college, maar ik heb hiervoor 7 jaar op Kidsgear Primary School gezeten. Ik ben naar Hoy’s College gegaan omdat deze school de beste resultaten had van het district Bukomansimbi heeft en dus de meeste kans biedt op een mooie toekomst.

Mijn ouders wonen in Kiryamenvu village een ander dorp in Bukomansimbi district (gemeente). Ik heb totaal vier broers en vier zussenen ben zelf het vierde kind van mijn ouders. Mijn lievelingsvak op school is scheikunde en later wil ik dokter te worden. Zo kan ik een goed inkomen creëren voor mijn familie en het leven van mensen redden.

Ssembalirwa Edison

Dit is Ssembalirwa Edison (geb. 2003), hij vertelt hieronder wat over zichzelf en over zijn toekomst. 

Hoi! Ik ben Ssembalirwa Edison. Ik ben 12 jaar oud en zit in Primary 6 (groep 7 in Nederland). In onze klas zitten 34 leerlingen. Ik zit nu 5 jaar, sinds Primary 2, op Kidsgear Primary School.

Mijn ouders wonen in Kikuma village, in het district Sembabule, driekwartier rijden van Bukomansimbi. Ik heb twee broers en twee zussen, ik ben de jongste thuis! Mijn favoriete vak op school is Social Studies, dit is een gecombineerd vak van topgrafie, wereldbeschouwing en nog een paar vakken. Later wil ik graag in een bank werken want ik ben ook heel goed in rekenen. Tijdens de pauze van school vind ik het leuk om te voetballen met de vrienden uit mijn klas.