UPS pagepic

Vrijwilligerswerk

Ben je toe aan een uitdaging in een ver land? Wil je je expertise een tijdje inzetten in een totaal andere omgeving? Dan kunnen wij mogelijk iets voor elkaar betekenen.

Vrijwilligers kunnen wij, mits je een achtergrond hebt die aansluit bij de behoeften van het project, altijd goed gebruiken. Oeganda is op dit moment aan een gestage ontwikkeling bezig, waarbij er grote vraag is naar kennis. Dit is bij ons op en rond de scholen in Bukomansimbi niet anders.

Onderstaande lijst geeft je een indruk van de mogelijke werkzaamheden die er voor een vrijwilliger zijn:

- Coach voor onderwijsinhoudelijke activiteiten. Er is op de basis- en middelbare school behoefte aan onderwijsinhoudelijke begeleiding, o.a. remedial teaching, spelenderwijs leren, ondersteuning aan special need kinderen, verbetering onderwijsdidactiek. 

- Coach voor social workers. Up4s is bezig met het verbeteren van het leerlingvolgsysteem en voor de communicatie naar sponsors. Hiervoor willen wij Oegandese social workers trainen die de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind beter gaan volgen. We zoeken iemand die de Oegandese medewerkers hiermee kan helpen.

- Coach voor handvaardigheidslessen. Op de basisschool wordt aan elke klas één keer per week handvaardigheidsles gegeven. Leerkrachten hebben behoefte aan ideeën en ondersteuning voor hun lessen.

- Coach voor muzieklessen. Op de basisschool wordt aan elke klas één keer per week muziekles gegeven. Leerkrachten hebben behoefte aan ideeën en ondersteuning voor hun lessen.

- Coach voor sportlessen. Op de basis- en middelbare school wordt aan elke klas twee keer per week sportles gegeven. Leerkrachten hebben behoefte aan ideeën en ondersteuning voor hun lessen.

- Coach voor groenvoorziening. Op en rond de scholen wordt er veel verbouwd en gebouwd. Een handige vrijwillliger met ‘groene vingers’ en met veel ideeën en creativiteit zou zich hier nuttig kunnen maken.

- Coach voor landbouw en/of veeteelt. Naast de middelbare school is er een schooltuin waar een groep leerlingen, onder leiding van een vaste medewerker, (het "green team") werkt aan hun eigen voedselvoorziening. Wij willen graag de diversiteit en productie van de gewassen vergroten. Hiervoor kunnen we landbouwkundige kennis en creativiteit goed gebruiken

- Coach voor multimedia toepassingen. Sinds enige tijd zijn er computers op de school aanwezig en ook een beamer. Om de lessen aantrekkelijker te maken is de hulp van een vrijwilliger welkom, die de docenten kan voorzien van tips hoe de beamer te gebruiken tijdens hun lessen. Ook is het van belang dat er een bibliotheek wordt aangelegd van multimedia waar de docenten uit kunnen putten.

Voor vrijwilligers die via Up4s worden uitgezonden hebben wij een protocol. Neem voor meer informatie contact met ons op