Vrijwilligerswerk

Ben je toe aan een uitdaging in een ver land? Wil je je expertise een tijdje inzetten in een totaal andere omgeving? Dan kunnen wij wellicht iets voor elkaar betekenen.

Vrijwilligers kunnen wij, mits je een achtergrond hebt die aansluit, altijd heel goed gebruiken. Oeganda is op dit moment aan een gestage ontwikkeling bezig, waarbij er grote vraag is naar kennis. Dit is bij ons op en rond de scholen in Bukomansimbi niet anders.

Op dit moment zijn wij specifiek op zoek naar de volgende vrijwilligers:

- Coach voor onderwijsinhoudelijke activiteiten. Er is op de basis- en middelbare school behoefte aan onderwijsinhoudelijke begeleiding, o.a. remedial teaching, spelenderwijs leren, ondersteuning aan special need kinderen, verbetering onderwijsdidactiek. Heb je ervaring op één of meerdere van deze gebieden, dan kunnen we jou goed gebruiken.

- Coach voor social workers. Up4s is bezig met het verbeteren voor het leerlingvolgsysteem en voor de communicatie naar sponsors. Hiervoor willen wij Oegandese social workers trainen die de social-emotionele ontwikkeling van het kind beter gaan volgen. We zoeken iemand die de juiste (onderwijs/welzijnswerk)achtergrond heeft en zin heeft om voor een periode van minimaal drie maanden zich hier in te storten.

- Coach voor handvaardigheidslessen. Op de basisschool wordt aan elke klas één keer per week handvaardigheidsles gegeven. Leerkrachten hebben behoefte aan ideeën en ondersteuning voor hun lessen.

- Coach voor muzieklessen. Op de basisschool wordt aan elke klas één keer per week muziekles gegeven. Leerkrachten hebben behoefte aan ideeën en ondersteuning voor hun lessen.

- Coach voor sportlessen. Op de basis- en middelbare school wordt aan elke klas twee keer per week sportles gegeven. Leerkrachten hebben behoefte aan ideeën en ondersteuning voor hun lessen.

- Coach voor groenvoorziening. Op en rond de scholen wordt er veel verbouwd en gebouwd. Voor de groenvoorziening zijn we op zoek naar een handige vrijwillliger met veel ideeën en creativiteit die met beperkte middelen resultaten kan boeken.

- Coach voor landbouw en/of veeteelt. Naast de middelbare school is een schooltuin waar een groep leerlingen (het "green team") werkt aan hun eigen voedselvoorziening. Wij willen graag de diversiteit en productie van de gewassen te vergroten. Hiertoe zijn we op zoek naar een vrijwilliger die hier met zijn/haar kennis en creativiteit ideeën voor kan aandragen en uitvoeren in samenwerking met de farm manager en het green team. Ook is er behoefte aan kennis en ideeën voor de kleinschalige veeteelt.

- Coach voor multimedia toepassingen. Voor de middelbare school zijn we op zoek naar een vrijwilliger die onderwijservaring heeft en ook enige kennis van multimedia. Sinds enige tijd zijn er computers op de school aanwezig en ook een beamer. Om de lessen aantrekkelijker te maken zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de docenten kan voorzien van tips hoe de beamer te gebruiken tijdens hun lessen. Ook is van belang dat er een bibliotheek wordt aangelegd van multimedia waar de docenten uit kunnen putten.

 
Voor vrijwilligers die via Up4s worden uitgezonden hebben wij een protocol. Neem voor meer informatie contact met ons op.